Ben je aan het kijken naar rechtshulp van Univé, maar weet je nog niet precies waarvoor je deze allemaal kan inzetten? Juridische problemen komen te allen tijde onverwacht. Ze duiken op en kunnen jouw volledige leven ontregelen. Denk aan een geschil met de werkgever over jouw contract of een ontslag of burenruzies. Het brengt veel stress met zich mee en de hoge kosten zorgen dat je steeds verder in de problemen komt. Voordat je de rechtshulp in kan schakelen is het wel goed om te weten waarvoor je deze echt in kan zetten. Na het lezen van onderstaande informatie weet je er alles over en kan je zo veel mogelijk profiteren van de verzekering. 

 

Arbeidsconflicten en vastgoedproblemen

Een van de eerste zaken waarvoor je rechtshulp van Univé in kan zetten is tijdens arbeidsconflicten. Op het werk kunnen een groot aantal voorvallen zijn, die leiden tot problemen. Denk aan discriminatie op de werkvloer, conflicten over loon of een onterecht ontslag. In al deze gevallen is het verstandig om juridische bijstand in te schakelen. Zelf weet je vaak jouw rechten en plichten niet, waardoor je niet de goede uitkomst krijgt. Met behulp van een expert voorkom je dat je iets over het hoofd ziet. Zo ook bij vastgoedproblemen. Het maakt daarbij niet uit of je een verhuurder of huurder bent, de conflicten brengen je al gauw in de problemen. Een gespecialiseerde advocaat kan jou adviezen geven, maar ook helpen bij het zetten van de juiste stappen om de zaken op te lossen. 

 

Meekijken naar een contract

De rechtsbijstandsverzekering kan je ook inschakelen als er geschillen zijn met een contract. Denk aan een contract bij jouw werkgever, maar ook met leveranciers als je zelfstandig ondernemer bent of een telefoon. Als er onenigheid ontstaat over bepaalde contracten kan het lastig zijn om deze op te lossen. Een advocaat kan jou dan helpen om mee te kijken naar het contract en te zien wat de rechten en plichten zijn. Of je hebt een probleem als consument. De consumentenproblemen, zoals producten die niet goed zijn, een misleidende reclame of een slechte dienstverlening, kunnen al snel veel stress opleveren. Vaak is het immers een welles nietes verhaal. Met een goede advocaat hoef je niets meer over het hoofd te zien en kan het sneller opgelost worden. 

 

Problemen met de buren sneller opgelost

Met een goede rechtsbijstandsverzekering word je ook juridisch bijgestaan bij bijvoorbeeld burenruzies. Ondanks dat je een goede verstandshouding met de buren hebt, kan het zomaar zijn dat er iets voorvalt waardoor de relatie verandert. Zo kunnen er geschillen ontstaan op het gebied van geluidsoverlast, overhangende takken of de grenzen van het eigendom. Er is dan een bemiddeling nodig om alles op te lossen, maar het kan ook verder uitlopen op een juridisch geschil. Met de verzekering heb je toegang tot een professional die jou hierin bij kan staan en voor beide partijen een goede oplossing kan vinden. Vaak zorgen deze oplossingen ook weer voor een betere verstandshouding met de buren.